اسهل طريقه لعمل المكرونه البشاميل
صفحة 1 من اصل 1
اسهل طريقه لعمل المكرونه البشاميل
جاسهل طريقه لعمل المكرونه البشاميل
المقادير
٢ كيس مكرونه اقلام او اسباجتي
جوزه الطيب
ملح
فلفل اسود
مرقه دجاج
فص ثوم
صدور دجاجه مخلي
٢ثمره طماطم
فلفل اخضر حسب استخدامك
بصل
الطريقه بالتفصيل .. نضع ماء يغلي للمكرونه وبعد وضع المكرونه بالماء وسلقها نغسلها بماء فاتر ونضعها في مصفاه ونتركها لحين استخدامها
للحشو : نفرم اولا البصل ونفرم بعدها الفلفل الاخضر ونفرم بعدها الطماطم وف الاخر نقطع صدور الدجاجه مكعبات ونفرمها فرم بسيط في الكابه
ونحضر صحن علي النار تكون هاديه ونشوح قطع الفراخ وبعدها نضع البصل حتي يذبل فقط وبعدها الفلفل وبعدها الطماطم وفلفل اسود وملح بسيط ورشه جوزه الطيب بسيطه جدا ونقلب حتي يذبل ويستوي ونتركه لحين استخدامه
تحضير البشاميل
كوب زيت
كوب سمن بلدي
٢كوب ونصف دقيق
٦ كوب لبن
جوزه الطيب
مرقه دجاج
بيضه
ملح
ملحوظه .. الكوب المتوسط ف الحجم بمقدار كوب الشاي
التحضير : نحضر اناء علي نار متوسطه ونضع بها الاول كوب الزيت وفوقه كوب السمن وبعده الدقيق ثم نقلبه حتي يصبح متماسك مثل عجينه الكيك ثم نضع فوقه اللبن مع التقليب المستمر ونقلب حتي تجدي انه مثل الكريمه مع التقليب وتهديه النار تماما وضعي رشه الملح ومرقه الدجاج بعد فركها ورشه من جوزه الطيب والفلفل الاسود واحضري الصينيه وضعي بها حبه من البشاميل وضعي كميه بسيطه من المكرونه المسلوقه وقلبيها مع البشاميل في الصينيه وبعدها ضعي حشو الفراخ وفوقه كميه من البشاميل وفوقه بقيه المكرونه وقلبيها جيدا وقبل وضع بقيه البشاميل في النهايه اكسري بيضه علي بقيه البشاميل علشان وش الصينيه يبقي لونه دهبي جميل وقلبي كويس البيضه علي البشاميل وضعيها حتي تغطي الصينينه تماما وضعيها في الفرن علي نار هاديه بعد تدفيته قليلا قبل وضع الصينيه
وبالهنا والشفا
المقادير
٢ كيس مكرونه اقلام او اسباجتي
جوزه الطيب
ملح
فلفل اسود
مرقه دجاج
فص ثوم
صدور دجاجه مخلي
٢ثمره طماطم
فلفل اخضر حسب استخدامك
بصل
الطريقه بالتفصيل .. نضع ماء يغلي للمكرونه وبعد وضع المكرونه بالماء وسلقها نغسلها بماء فاتر ونضعها في مصفاه ونتركها لحين استخدامها
للحشو : نفرم اولا البصل ونفرم بعدها الفلفل الاخضر ونفرم بعدها الطماطم وف الاخر نقطع صدور الدجاجه مكعبات ونفرمها فرم بسيط في الكابه
ونحضر صحن علي النار تكون هاديه ونشوح قطع الفراخ وبعدها نضع البصل حتي يذبل فقط وبعدها الفلفل وبعدها الطماطم وفلفل اسود وملح بسيط ورشه جوزه الطيب بسيطه جدا ونقلب حتي يذبل ويستوي ونتركه لحين استخدامه
تحضير البشاميل
كوب زيت
كوب سمن بلدي
٢كوب ونصف دقيق
٦ كوب لبن
جوزه الطيب
مرقه دجاج
بيضه
ملح
ملحوظه .. الكوب المتوسط ف الحجم بمقدار كوب الشاي
التحضير : نحضر اناء علي نار متوسطه ونضع بها الاول كوب الزيت وفوقه كوب السمن وبعده الدقيق ثم نقلبه حتي يصبح متماسك مثل عجينه الكيك ثم نضع فوقه اللبن مع التقليب المستمر ونقلب حتي تجدي انه مثل الكريمه مع التقليب وتهديه النار تماما وضعي رشه الملح ومرقه الدجاج بعد فركها ورشه من جوزه الطيب والفلفل الاسود واحضري الصينيه وضعي بها حبه من البشاميل وضعي كميه بسيطه من المكرونه المسلوقه وقلبيها مع البشاميل في الصينيه وبعدها ضعي حشو الفراخ وفوقه كميه من البشاميل وفوقه بقيه المكرونه وقلبيها جيدا وقبل وضع بقيه البشاميل في النهايه اكسري بيضه علي بقيه البشاميل علشان وش الصينيه يبقي لونه دهبي جميل وقلبي كويس البيضه علي البشاميل وضعيها حتي تغطي الصينينه تماما وضعيها في الفرن علي نار هاديه بعد تدفيته قليلا قبل وضع الصينيه
وبالهنا والشفا
مواضيع مماثلة
» اسهل طريقه لعمل بيتزا هت
» اسهل طريقه لعمل الكيكه وادعولى
» طريقه جديده لتخصيص العضو فى الكلام ( طريـــــــــــقه وســـم العضــــــو )
» عايزه تخلى سنانك زى بتوع الممثلين بيضا اوى هههههههه طريقه سهله خالص
» اسهل طريقه لعمل الكيكه وادعولى
» طريقه جديده لتخصيص العضو فى الكلام ( طريـــــــــــقه وســـم العضــــــو )
» عايزه تخلى سنانك زى بتوع الممثلين بيضا اوى هههههههه طريقه سهله خالص
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى