طاجين تونسي
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طاجين تونسي
اهلين يا حلوين
ده نوع من المقبلات بنعملو في كل المناسبات و للضيف العزيز
المقادير :
• 10 حبة بيض
• 1/2 كوب بقدونس مفروم
• 1/2 كيلو اسكالوب مكعبات
• حبة بصل مفروم
• 1 علبة قشدة ( اختياري)
• 4 حبات بطاطس مكعبات مقلية
• 100 جرام جبن مبروش
• 2 ملعقة كبيرة زيت
• 1 ملعقة صغير كركم
• ملح
• فلفل اسود
طريقة التحضير :
-نضع الاسكالوب المقطع في اناء علي نار هادئة ونضيف عليه التوابل ملح وفلفل وكركم.
-نضيف البصل والزيت ونقوم بالتقليب حتي تختلط جميع المكونات ويتغير لونها .
-نترك الخليط علي نار هادئة حتي يتشرب ببعضه ويجف تماما من الماء .
-نضيف له ربع كوب ماء ليتشرب من جديد ونضمن تسوية الاسكالوب .
-نخفق البيض و نضيف له السكالوب .
- نضيف البطاطس المقلية
-نضيف البقدونس
-نضيف الجبن المبروش والقشدة
-نصب الخليط في اناء من البايركس وندخله الفرن علي درجة حرارة 180 ونتركه لمدة 40 دقيقه .
-نخرجه من الفرن ونتركه يبرد ثم نقوم بتقطيعه .
و احنا و الي متوفر عندنا بنقص في اللحمة و لا الجبنة على قد الي عندك و يكون الخليط وسط لاهو سايل جدا و لا عاقد
و الف صحة و هنا
nermin ahmad- عدد المساهمات : 271
تاريخ التسجيل : 10/11/2014
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى